Laden van de site...

 
wie zit hier achter?

Ik ben geboren in 1953 en studeerde sociologie en theologie aan de VU te Amsterdam. 14 Jaar was ik predikant in verschillende protestantse kerken.

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik wat meer ingedoken ben. Mijn doctoraalscriptie ging over eindtijdverwachting in het N.T. De laatste tien jaar verdiepte ik mij in wetenschapsgeschiedenis, wereldgodsdiensten, atheïsme,  wondergeloof en scepticisme en de zaak Israël-Palestina.

Een doorlopend thema in mijn leven is de verbinding te zoeken tussen persoonlijk geloof en sociaal engagement.

Ik voel mij erg gevormd door de eerste gemeente waarin ik in de jaren 80 gestaan heb: de Gereformeerde Kerk van Boksum/Deinum e.o. in Friesland. In die periode was ik ook lid van de redactie van het theologisch tijdschrift Soteria.

Na 1990 ben ik voor een paar jaar predikant af geweest vooral om innerlijke redenen. Het was een moeilijke periode van heroriëntatie. Soms kun je zulke periodes niet overslaan.

Van 1994 tot 2001 was ik opnieuw predikant in respectievelijk Harkema (tot 1997) en Anderlecht (1997-2001)

Sinds 2001 ben ik voltijds werkzaam in het godsdienstonderwijs op middelbare scholen. Ik schreef veel lesmateriaal voor algemeen gebruik en was ook 6 jaar lid van de leerplancommissie. Sinds 2016 ben ik ook docent in de opleiding voor godsdienstleerkrachten (HIPGO).

In mijn woonplaats richtte ik in 2009 het Platform Levensbeschouwing. Rond diezelfde tijd ben ik actief geworden in vluchtelingenwerk.

Sinds 2018 vertegenwoordig ik Palestina Solidariteit in the European Coordination of Commitees for Palestine en sinds 2019 ben ik verantwoordelijk voor de Nieuwsbrief van Palestina Solidariteit

In 2015 verscheen mijn boek Open geloven.

In 1981 ben ik getrouwd met Erna. We kregen twee kinderen. In november 2013 is Koen, onze jongste, ons ontvallen na een pijnlijk ziekteproces. Koen had alles om te slagen in het leven, maar werd slechts 25 jaar. Het was een grote klap, die ons diep heeft geraakt. 

Jart Voortman<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
 
1 17 vragen
2 Eindejaarsschrijven
3 het boek Open geloven
4 grappige ervaringen in de Gereformeerde kerk van de jaren tachtig
5 interview voor radio spes (oktober 2017)
6 beste koen
7 in memoriam Koen Voortman
8 stuntelaar
9 Einstein
10 foto's
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL