Laden van de site...

 
Wonderbaarlijk - videos

programma Wonderen bestaan van de KRO

Van 2003 tot 2007 zond de KRO het programma Wonderen bestaan uit met verhalen van gewone Nederlanders die iets wonderlijks hadden meegemaakt. Het programma bevatte een bonte mix van verhalen, die door acteurs in beeld gebracht zijn. Er zijn echter geen video's  van het programma meer te vinden op You Tube.

Het wonderbaarlijke verhaal van Anita Moorjani

Anita Moorjani uit Hong Kong was in het laatste stadium terecht gekomen van 4 jaar strijd tegen kanker. Haar organen waren uitgevallen en ze raakte in coma. In haar coma kon zij zien hoe haar broer veel moeite deed om nog op tijd bij haar te geraken. Ook kreeg ze een ontmoeting met haar gestorven vader die haar zei dat ze terug moest en genezen zou worden. Ze kwam weer bij en genas in korte tijd volledig van haar kanker. Ze herkende de dokter die tijdens haar coma haar verzorgd had en kon zelfs zijn naam noemen. Een andere verpleegkundige die vrij bot had gezegd dat ze moest worden opgegeven, confronteerde ze later met die uitspraak. Tijdens haar Bijna Dood Ervaring ontdekte Anita dat ze in haar leven vooral geregeerd werd door angst. Haar BDE gaf haar een gevoel van onvoorwaardelijke liefde, van thuis gekomen zijn.

Er bestaan bijzonder veel filmpjes waarin Anita getuigt van haar ervaring. Dit filmpje is een van de oudste.

kind van 4 jaar met een ervaring van de hemel

Jongen Colton van 4 jaar komt door blinde darmontsteking in een kritieke toestand. Nu 11 jaar vertelt hij over de hemel en dat hij Jezus gezien heeft. Daar ontmoette hij zijn grootvader, die hij nooit gekend had. Hij kan achteraf vertellen over de kindertijd van zijn vader en over zijn zus die in de hemel is, maar waarvan hij het bestaan niet af wist.

Laurin Bellg

Laurin Bellg schreef in 2016 het boek HYPERLINK "/?option=com_content&view=article&id=198:near-death-in-the-intensive-care-unit&catid=7:recensies&Itemid=6"HYPERLINK "/?option=com_content&view=article&id=198:near-death-in-the-intensive-care-unit&catid=7:recensies&Itemid=6"Near Death in the ICU. Het boek kreeg verschillende onderscheidingen. In het boek vertelt de schrijfster hoe ze als arts te maken kreeg met paranormale ervaringen van patiënten. Wetenschappelijk kon ze deze ervaringen niet duiden. Desondanks pleit ze ervoor om de ervaringen wel serieus te nemen. In deze lezing zien we hoe Laurin Bellg mondeling haar verhaal doet. Dit is waardevol, omdat iedereen van alles kan beweren. Als je visueel kennismaakt met een persoon lukt het beter om de boodschap van die persoon te interpreteren.